receptarik

Najskôr ohrejte 200 ml šľahačkovej smotany /33 % -ntnej/ a 200 ml nesladeného kondenzovaného mlieka. Odstavte a pridajte 1 celú škoricu, 3 klinčeky, 1 badián a 1 vanilkový struk /semienka + struk/. Nechajte hodinu lúhovať a následne preceďte cez sitko.

4 žĺtky a 120 g kryštálového cukru vyšľahajte. Znovu ohrejte smotanu s mliekom a prilievajte k žĺtkom. Miešajte stále metličkou. Vráťte na oheň a za stáleho miešania nechajte mierne zovrieť na teplotu 83 °C. Nechajte vychladnúť /počas tejto doby občas premiešajte/. Nakoniec primiešajte 250 ml rumu. Nalejte do fľaše a  uchovávajte v chladničke. Pred podávaním fľašu pretrepte.