receptarik

Vyšľahajte si 3 vajcia, postupne pridávajte 200 g kryštálového cukru, 180 g slnečnicového oleja, 260 g cmaru /nájdete ho v obchode ako „Cmarík“ od Milsy/, 280 g preosiatej hladkej múky, 10 g kakaa takisto preosiateho, 1 lyžičku vanilkovej esencie, 1 lyžicu červeného gélového farbiva a nakoniec 1 lyžicu octu a 1 lyžičku sódy bikarbóny. Cesto vylejte do dvoch tortových foriem o priemere 20 cm vyložených papierom na pečenie a upečte vo vyhriatej rúre na 180 °C.

Korpusy nechajte vychladnúť. Opatrne z každého jemne zrežte vrch, ktorý si môžete rozdrobiť a nakoniec použiť na ozdobu. Jeden korpus rozrežte na dve časti.

V prípade, ak ste nezohnali cmar, môžete si ho urobiť aj doma: 125 g bieleho tučného jogurtu zmiešajte so 135 g mlieka a 1 lyžicou citrónovej šťavy.

Vyšľahajte si 200 ml 40 % – ntnej šľahačky /používam šľahačku Kunín/ spolu s 2 vanilkovými cukrami. 250 g mascarpone prešľahajte spolu s 250 g syra Philadelphia a práškovým cukrom podľa chuti.  Najskôr potrite krémom nerozrezaný korpus, ktorý bude tvoriť základ a následne navrstvite krém na zvyšné dva rozrezané korpusy. Nechajte odležať do druhého dňa.