receptarik

Najskôr si upečte korpus: 2 vajcia šľahajte, pridajte 100 g kryštálového cukru /vyšľahajte do peny/, 40 ml oleja, 80 ml mlieka, 100 g preosiatej hladkej múky, 20 g kakaa a 8 g prášku do pečiva. Pečte vo vyhriatej rúre na 180 °C v tortovej forme o priemere 22 alebo 24 cm vyloženej papierom na pečenie. Po vychladnutí jemne zrežte vrch korpusu /robte to vždy, inak sa vám bude odlepovať krém/.

Pripravte si krém: 120 g kryštálového cukru premiešajte spolu s 25 g maizeny a 3 lyžicami instantnej kávy. 350 ml mlieka nechajte zovrieť a nalejte na sypkú zmes. Metličkou dobre premiešajte, dajte variť a za stáleho miešania metličkou uvarte puding, ktorý za občasného premiešavania nechajte vychladnúť.

Vyšľahajte si 400 ml šľahačky spolu s 1 vanilkovým cukrom a práškovým cukrom podľa chuti. Ja som použila 3 lyžice.

3 plátky želatiny nechajte napučať v studenej vode 10 minút a následne ich vyžmýkané rozpustite v 3 lyžiciach horúceho mlieka /nie vriaceho/.

Vychladnutý puding prešľahajte a pridajte do šľahačky. Nakoniec vlejte želatinu.

Uvarte si espresso, zmiešajte ho s trochou vody a navlhčite ním korpus. Vylejte krém a vložte do chladničky na niekoľko hodín. Ideálne do druhého dňa. Nakoniec poprášte kakaom.