Najskôr si pripravte cesto, na ktoré budete potrebovať:
300 g hladkej múky 00, 150 g kryštálového cukru, 180 g studeného masla /vytiahnite si ho z chladničky iba 5 minút vopred/, 150 g pomletých lieskovcov /najskôr ich zbavte šupky tak, že ich vložíte do rúry vyhriatej na 180 °C a pečte maximálne 10 minút. Následne ich vysypte do kuchynskej utierky a trením šupky odstráňte. Ja som v tomto prípade zmiešala 115 g lieskovcov a 35 g vlašských orechov/, 1 vajce, 1 žĺtok, 3 g prášku do pečiva, štipku soli. Všetky suroviny spracujete a zabaľte do potravinárskej fólie. Vložte na noc do chladničky /ak nemáte čas čakať, postačia aj dve hodiny/.
Budete ešte potrebovať crema pasticcera al caffè. Uvarte si 200 ml espressa. Pridajte 300 ml mlieka a 15 g masla. Dajte variť. Medzitým si metličkou vymiešajte 5 žĺtkov spolu so 150 g kryštálového cukru, 25 g maizeny a 20 g kukuričného škrobu. Skôr, ako vám začne mlieko s kávou vrieť, trošku odlejte do žĺtkov a dobre premiešajte metličkou. Postupne prilievajte všetko mlieko. Vráťte na oheň a uvarte puding, na ktorý položte potravinársku fóliu. Nechajte vychladnúť.
Cesto vytiahnite z chladničky, pár sekúnd prepracujte a rozdeľte na dve polovice. Formu o priemere 24 cm vyložte papierom na pečenie. Polovicu cesta rozvaľkajte na kruh o približne 1,5 cm väčší ako je forma a vložte do formy. Popichajte vidličkou a okraje zrežte do rovnakej výšky. Krém prešľahajte ručným mixérom a vylejte na cesto. Druhú polovicu cesta rozvaľkajte a položte na krém. Okraje popritláčajte pomocou vidličky k spodnému cestu. Povrch potrite vodou. Dajte piecť do vyhriatej rúry na 175 °C. Nechajte odležať do druhého dňa.
Pridajte komentár ako prvý.