receptarik

Najskôr si nechajte zovrieť 300 ml vody. Pridajte do nej 200 g jahôd nakrájaných na malé kúsky, 100 g kryštálového cukru a 2 lyžice Limoncella /ak nemáte, môžete ho vynechať/. Varte 10 minút a na záver premixujte tyčovým mixérom. Nechajte vychladnúť a primiešajte 1 dcl mlieka.

Vyšľahajte 300 ml smotany na šľahanie. Odložte do chladničky.

40 g vody a 180 g kryštálového cukru dajte variť tak, aby tekutina dosiahla 118 °C /v skutočnosti je potrebných 121 °C, ale kým cukor vlejete do žĺtkov, jeho teplota sa zvýši/. Medzitým si vyšľahajte 100 g žĺtkov izbovej teploty /šľahajte približne 5 minút/. Vriaci cukor pomaly prilievajte do žĺtkovej peny za stáleho miešania pri nízkych otáčkach. Až keď bude cukor zapracovaný, otáčky zvýšte a šľahajte dovtedy, kým žĺtky nebudú vychladnuté a následne zašľahajte 500 g mascarpone. Nakoniec už iba stierkou jemne vmiešajte vyšľahanú šľahačku.

Do vhodnej nádoby /rozmer približne 20 x 25 cm/ ukladajte savoiardi namočené do jahodovej zmesi, ktorú ste si pripravili ako prvú. Každý piškót postačí ponoriť iba na dve sekundy. Na  savoiardi naneste a zarovnajte polovicu krému /po tomto kroku môžete na krém rozložiť jahody nakrájané na malé kúsky/, znovu naukladajte savoiardi a navrch použite zvyšok krému. Zabaľte do potravinárskej fólie a vložte na 12 hodín do chladničky. Vrch ozdobte jahodami.