receptarik

Na prípravu suga budete potrebovať približne 10 veľkých rajčín a za veľkú hrsť čerstvej bazalky. Najskôr dajte variť vodu, do ktorej po zovretí pridajte lyžicu soli a vložte rajčiny. Varte asi 5 minút. Do momentu, kedy sa začne šupka oddeľovať od dužiny. Vodu zlejte a rajčiny zbavte šupky, takisto vykrojte časť od stopky. Do mixéra vložte bazalku a rajčiny. Dobre rozmixujte.

Množstvo použitých surovín môžete navýšiť a omáčku si zasterelizovať /na dno hrnca vložte bavlnenú kuchynskú utierku, naukladajte poháriky, zalejte vodou 2 cm pod okraj pohárikov a po zovretí varíte 15 minút/.

Na panvici si opražte na olivovom oleji jednu malú cibuľu nasekanú na drobno a takisto 4 strúčiky cesnaku nakrájané na tenké plátky. Pridajte rozmixované rajčiny, lyžičku soli, lyžičku kryštálového cukru a mleté čierne korenie. Varte približne 15 minút. Omáčka je výborná s cestovinami, ktoré už iba posypete parmezánom.