Najskôr si na olivovom oleji opražte prekrojený strúčik cesnaku. Keď začne hnednúť, vyberte ho a vsypte 300 g očistených a na plátky nakrájaných šampiňónov. Osoľte a okoreňte čiernym korením. Duste 10 minút. Pridajte 75 ml bieleho vína a poduste ešte približne 5 minút, kým sa tekutina úplne neodparí. Na záver už iba pridajte nadrobno nasekanú petržlenovú vňať a odstavte.
V druhej väčšej panvici opražte prekrojený strúčik cesnaku, pridajte 350 g malých paradajok prekrojených na polovice, 4 sušené chilli papričky /alebo kúsok čerstvej/, osoľte a okoreňte a duste približne 10 minút. Cesnak a chilli papričky vyberte a na záver pridajte čerstvú nasekanú bazalku. Primiešajte šampiňóny.
Medzitým si uvarte špagety a pridajte ich k základu spolu s jednou naberačkou vody, v ktorej ste cestoviny varili. Všetko dobre premiešajte a môžete podávať.
Pridajte komentár ako prvý.