3 bielky vyšľahajte takmer do tuha a pridajte 125 g kryštálového cukru. Šľahajte približne 10 minút a následne pridajte 75 g práškového cukru a pol lyžičky octu. Pokračujte v šľahaní dovtedy, kým nebude sneh pevný. Na papier na pečenie si predkreslite ceruzkou kruhy /priemer si zvoľte podľa toho, aké veľké kolieska chcete/. Papier otočte /inak by sa vám kruhy odtlačili počas pečenia na kolieska/, snehom naplňte cukrárske vrecko a nastriekajte kolieska. Použite guľatú špičku /ja som použila špičku Wilton 2A/. Vložte do vyhriatej rúry na 70 °C a sušte približne 1 a pol hodiny. Môže to trvať aj o niečo dlhšie. Odsledujte si to podľa toho, či sa vám kolieska odlepujú od papiera a takisto by nemali byť vlhké.
Pripravte si krém: 2 bielky, štipku soli a 106 g kryštálového cukru dajte do misy nad paru. Ohrievajte za občasného premiešajte do dosiahnutia teploty 71 °C. Zložte z pary a šľahajte na najvyšších otáčkach minimálne 5 minút. Znížte rýchlosť a postupne do snehu zašľahávajte 180 g zmäknutého masla nakrájaného na kúsky. Pred koncom šľahania pridajte lyžicu kakaa. Krémom naplňte cukrárske vrecko so širokou ozdobnou špičkou /ja som použila špičku Wilton 8B a takisto Wilton 2A/ a naneste na polovicu koliesok. Zlepte druhou polovicou.
Pridajte komentár ako prvý.