receptarik

Recept na biskvit, ktorý tu uvádzam, mám od mojej babky.

Na jeho prípravu budete potrebovať:

6 vajec, 180 g kryštálového cukru, 180 g polohrubej múky, štipku soli a 2 lyžičky prášku do pečiva.

Najskôr si vyšľahajte bielky so štipkou soli. Do snehu postupne pridávajte cukor a potom aj žĺtky. Nakoniec stierkou zľahka primiešate preosiatu múku s práškom do pečiva /prípadne následne už iba krátko prešľahajte/. Vylejte na plech vyložený papierom na pečenie s vnútorným rozmerom približne 40 x 33 cm a dajte piecť do vyhriatej rúry na 180°C. Po upečení nechajte mierne vychladnúť a následne zúbkovým dlhým nožom opatrne zrežte vrchnú časť a ihneď zrolujte aj spolu s papierom /ak by ste to urobili neskôr, biskvit vám popraská/.

Po úplnom vychladnutí potrite ľubovoľným džemom a zrolujte. Ja som použila jahodový, ale ideálny je kyslejší. Poprášte práškovým cukrom.