1/ Pripravte si najskôr zeleninový vývar: 2 mrkvy, dve menšie cibule a 2 zelerové stonky dajte variť do 2 litrov vody a pridajte lyžicu soli. Po zovretí varte hodinu.
2/ Na olivovom oleji poduste 2 strúčiky cesnaku nakrájaného na tenučké plátky a pridajte 400 ml passaty, lyžičku soli a nasekanú bazalku. Duste maximálne 10 minút.
3/ Ryžu Arborio umyte dve hodiny predtým, ako ju budete variť a nechajte ju v sitku, aby stihla preschnúť a až potom nasucho opražte vo väčšej a hlbšej panvici tak, aby bola horúca a následne ju zalejte s 1 a 1/2 dcl bieleho vína a duste približne 3 minúty. Potom pridajte dve naberačky zeleninového vývaru a duste asi 10 minút. Pridajte passatu, znovu vývar a duste 10 až 15 minút. Stále miešajte a pridávajte vývar podľa potreby. Ja som ho minula všetok. Pred koncom varenia pridajte 200 g mozzarelly nakrájanej na kúsky. Nechajte ju rozpustiť a vypnite oheň. Na záver primiešajte 50 g nastrúhaného parmezánu. Ozdobte bazalkou 🙂
Pridajte komentár ako prvý.