receptarik

Postup  je veľmi jednoduchý:

Uvarte si 2 dcl silnej kávy a nechajte vychladnúť. 300 g kyslej smotany zmiešajte s 2 lyžicami práškového cukru /alebo podľa chuti/ a 1 vanilkovým cukrom. Znovu si vymiešajte ďalších 300 g kyslej smotany s 2 lyžicami práškového cukru , 1 vanilkovým cukrom a pridajte ešte 2 lyžice kakaa.

Na dno tortovej formy /priemer 24 cm/ ukladajte detské piškóty a potrite smotanou. Začnite smotanou bez kakaa.  Druhú a štvrtú vrstvu piškót namáčajte do kávy /iba na sekundu každý piškót/. Ukončite kakaovou smotanou. Vložte do chladničky stuhnúť do druhého dňa. Na vrch som vyšľahala ešte dve 40 %-ntné šľahačky /ale nemusia byť/.