Vyšľahajte si 225 g bielkov spolu so štipkou soli. Pomaly prisýpajte 150 g kryštálového cukru. Vyšľahajte do peny. Pridajte žĺtky a už iba krátko prešľahajte. Stierkou opatrne vmiešajte 45 g preosiatej hladkej múky, 4 g prášku do pečiva a 30 g kakaa /takisto preosiateho/. Nakoniec vmiešajte 75 g oleja. V prípade, ak by vám išli suroviny ťažšie spojiť, na pár sekúnd prešľahajte mixérom /stačia 3 sekundy/.
Vylejte na plech vyložený papierom na pečenie /rozmer približne 43 x 35 cm, ale ideálne je na dĺžku o pár cm menší/. Dajte piecť do vyhriatej rúry na 190 °C. Nechajte takmer vychladnúť, stiahnite papier na pečenie a zúbkovým nožom jemne zrežte vrch. Preložte znovu na papier a po šírke zrolujte.
Deň vopred si uvarte 200 ml šľahačky. Nechajte prevrieť a pridajte do nej 50 g 33,5 %-ntnej čokolády. Nechajte chvíľu odstáť a následne premiešajte metličkou. Prešľahajte ponorným mixérom. Nechajte vychladnúť a vložte do chladničky do druhého dňa.
Uvarte si silné espresso. Plát cesta potrite vychladnutou kávou.
Šľahačku vyšľahajte a pridajte podľa chuti približne 1 lyžicu práškového cukru a 250 g mascarpone. Nešľahajte dlho, aby ste krém neprešľahali. Navrstvite na biskvit a zrolujte. Vložte do chladničky na dve hodiny.
Pridajte komentár ako prvý.