receptarik

300 ml šľahačky spolu so 100 ml plnotučného mlieka zohrejte pod bod varu. Nechajte mierne vychladnúť.

Medzitým si pripravte želatinu: 3 plátky želatiny ponorte do studenej vody a nechajte napučať.

120 g kryštálového cukru upáľte na karamel, stiahnite z ohňa, prilejte šľahačku s mliekom a znovu dajte variť až kým sa cukor nerozpustí. Pridajte pol lyžičky soli.  Nakoniec vmiešajte napučanú želatinu. Rozdeľte do mini pohárikov. Dajte do chladničky stuhnúť.

300 ml šľahačky a 100 ml plnotučného mlieka znovu ohrejte pod bod varu. Pridajte 30 g kryštálového cukru alebo podľa chuti. 3 plátky želatiny nechajte medzitým napučať a pridajte do šľahajte. Znovu rozdeľte do pohárikov a dajte do chladničky stuhnúť. Navrch môžete nastrúhať bielu čokoládu.