Najskôr si pripravíme kvások: do 200 ml vlažnej vody, do ktorej sme pridali lyžičku kryštálového cukru, rozdrobíme 12 g droždia a pridáme 100 g hladkej múky typu 00. Všetko premiešame metličkou. Necháme kysnúť približne 20 minút.
Následne pridáme 300 hladkej múky typu 00, lyžičku soli a lyžicu olivového oleja. Všetko spolu dobre a dlhšie miesime /asi 10 minút/. Necháme kysnúť približne 2 hodiny. Môžete nechať aj dlhšie. Po vykysnutí zapracujeme do cesta 100 g nakrájaných olív /čisto zelené olivy, alebo mix zelených a čiernych/. Znovu necháme chvíľu podkysnúť. Z cesta si vytvarujeme asi 10 malých bochníčkov. Preložíme na vymastený plech a znovu necháme 20 minút kysnúť. Vložíme do dobre vyhriatej rúry a pečieme na 180 až 200°C. Ak by Vám bochníčky rýchlo chytali „farbu“, môžete ich prikryť alobalom a tak dopiecť.
Pridajte komentár ako prvý.