Najskôr si uvarte silnú kávu a nechajte vychladnúť.
250 g preosiateho práškového cukru vymiešajte spolu s 250 g zmäknutého masla nakrájaného na kúsky /pomôžte si varechou/. Nakoniec prešľahajte ručným mixérom a pridajte 250 g mletých vlašských orechov, 250 g polohrubej múky, 6 g prášku do pečiva a 6 lyžíc vychladnutej kávy.
Vyšľahajte si sneh zo 6 bielkov a najskôr ho opatrne zapracujte do cesta pomocou stierky. Nakoniec už iba krátko prešľahajte. Plech na pečenie /vnútorný rozmer približne 25 x 37 cm/ vyložte papierom na pečenie a rozotrite cesto. Dajte piecť do vyhriatej rúry na 180 °C.
Kým sa koláčik pečie, vyšľahajte 6 žĺtok spolu s 300 g preosiateho práškového cukru.
Po upečení koláč ihneď potrite vymiešanými žĺtkami s cukrom a nechajte vychladnúť. Ideálne je namáčať si ostrý nôž do horúcej vody /odporúčam nie klasický zúbkový nôž, ale ostrý s jemnými zúbkami/.
Pridajte komentár ako prvý.