Na prípravu cesta si vyšľahajte 340 g práškového cukru spolu s 8 žĺtkami a 140 g masla. Postupne pridávajte 140 g zomletého maku a 140 g zomletých orechov.
Osobitne si vyšľahajte sneh z 8 bielkov a štipky soli. Do základnej zmesi postupne pridajte sneh z bielkov. Už nešľahajte, zapracujte iba stierkou na cesto. Vylejte na plech /rozmer približne 24 x 36 cm/ vyložený papierom na pečenie a pečte pri teplote 180 °C. Vychladnutý korpus potrite jahodovým alebo malinovým džemom. Následne polejte čokoládou /vo vodnom kúpeli rozpustite 100 g 70 % – ntnej čokolády spolu s 25 ml slnečnicového oleja/. Po stuhnutí krájajte nožom, ktorý po každom reze namáčate do horúcej vody /inak by sa Vám čokoláda popraskala/.
Pridajte komentár ako prvý.