Na korpus budeme potrebovať 6 bielkov, štipku soli, pol lyžičky prášku do pečiva, 2/3 šálky kryštálového cukru, 1/2 šálky polohrubej múky a 1/2 šálky mletých orechov.
Bielky vyšľaháme s cukrom, primiešame múku, orechy, soľ a prášok do pečiva. Vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie /rozmer plechu približne 43 x 35 cm/. Pečieme na 180 °C. Po upečení ešte pred úplným vychladnutím plát cesta stočíme do tvaru rolády /aj spolu s papierom na pečenie/.
Pripravíme si krém: 350 ml smotany na šľahanie necháme zovrieť, pridáme lyžicu rozpustnej kávy a zalejeme 100 g bielej čokolády /musí byť kvalitnejšia. Ja som použila bielu čokoládu Blanc Selection 28 % od Adam´s home-made chocolate/, ktorú necháme rozpustiť a následne premixujeme ponorným mixérom do hladka. Po vychladnutí uložíme do chladničky na 10 hodín. Potom pridáme mascarpone /nemusí byť celé, stačí polovica. Uvidíte podľa „hutnosti“ krému/, krémom potrieme plát cesta a stočíme. Ozdobte podľa vlastnej fantázie.
Pridajte komentár ako prvý.