receptarik

Vyšľahajte si 6 bielkov, postupne prisýpajte po častiach 150 g kryštálového cukru a nakoniec zašľahajte 6 žĺtkov. Preosejte 45 g hladkej múky, 30 g kakaa a 3 g prášku do pečiva. Vmiešajte pomocou stierky. Nakoniec pridajte 75 g oleja. Na pár sekúnd môžete ešte prešľahať mixérom.

Vylejte na plech vyložený papierom na pečenie /rozmer približne 33 x 40 cm/ a dajte piecť do vyhriatej rúry na 190 °C. Po vychladnutí stiahnite papier na pečenie a z biskvitu jemne  zrežte vrch /vyhoďte/. Robím to preto, aby sa potom krém od biskvitu neoddeľoval. Prerežte na polovicu /po šírke/.

5 g plátkovej želatiny namočte na 10 minút do studenej vody. 50 g Salka a 20 g medu vymiešajte lyžicou. Ďalších 50 g Salka ohrejte /nemá vrieť/ a rozpustite v ňom želatinu. Pridajte Salko zmiešané s medom. 300 ml smotany na šľahanie vyšľahajte a pridajte salkovú zmes. Krémom potrite prvý biskvit a opatrne položte a jemne pritlačte druhú polovicu. Vložte do chladničky stuhnúť aspoň na 3 hodiny a následne nakrájajte /aby boli rezy úhľadné, okraje zrežte/.