Vyšľahajte si najskôr 3 bielka, postupne pridajte lyžičku citrónovej šťavy a 180 g kryštálového cukru. Šľahajte 5 minút a pridajte 15 g maizeny. Pokračujte ďalších aspoň 5 minút. Plech si vyložte papierom na pečenie. Ozdobnou širšou špičkou robte menšie kruhy /najskôr si urobte spodný plný kruh a potom už iba po krajoch urobíte druhý kruh – aby vám vznikol v strede prázdny priestor/. Ja som použila špičku Wilton 1M. Vložte do vyhriatej rúry na 110 °C a pečte približne 1 hodinu a 15 minút. Nechajte vychladnúť.
1 šľahačku si vyšľahajte spolu s 2 vanilkovými cukrami a približne 2 lyžicami práškového cukru. Pridajte 1 mascarpone a už iba krátko prešľahajte. Rovnakou špičkou krém naneste na tortičky. Ozdobte jahodami a mätou alebo čučoriedkami.
Pridajte komentár ako prvý.