receptarik

Suroviny sú určené na tri menšie pláty cesta. Ak by ste chceli 4 pláty a väčšie, suroviny zdvojnásobte.

1./ Preosejte 300 g hladkej múky a pridajte 1 lyžičku sódy bikarbóny a 150 g mletých vlašských orechov.

Nad parou rozpustite 2 lyžice medu, 2 lyžice mlieka, 1 vajíčko, 50 g masla a 150 g kryštálového cukru a ešte teplé pridajte do suchej zmesi. Vypracujte cesto, ktoré rozdeľte na 3 časti.

Každú časť vyvaľkajte natenko a uložte na obrátený plech vyložený papierom na pečenie. Nakoľko je cesto veľmi krehké, ja som ho vaľkala priamo na papieri a takto preniesla na plech. Bolo to praktickejšie. Cesto popichajte vidličkou a dajte piecť do vyhriatej rúry na 180 °C. Stačí iba pár minút, cesto si sledujte, aby vám nezhorelo.

2./ Vychladnuté dva pláty cesta potrite rumom pomocou maslovačky.

500 ml mlieka dajte variť. Pridajte 150 g kryštálového cukru. Medzitým si v 100 ml mlieka rozmiešajte 2 balíčky vanilkového pudingu a vlejte do vriaceho mlieka. Nechajte vychladnúť. Následne vyšľahajte spolu s 200 g masla. Krém navrstvite na dva pláty, tretí zatiaľ krémom nepotierajte. Vložte do chladničky do druhého dňa. Až potom krémom natenko potrite aj vrchný plát cesta.

Nad parou rozpustite 150 g čokolády /je na vás, či použijete mliečnu, alebo s vyšším obsahom kakaa/ a 50 g kakaového masla. Polejte vrch rezov a dajte stuhnúť do chladničky. Potom pokrájajte. Aby vám to išlo ľahko, zúbkový nôž si po každom krájaní namáčajte do horúcej vody.