receptarik

150 g práškového cukru, 100 g medu, 2 vajcia, 50 g slivkového lekváru, 80 g rozpusteného masla, 300 g hladkej múky typu 00, 100 g celozrnnej múky, 3 lyžičky medovníkového korenia, 1 lyžička sódy bikarbóny.

Cukor s medom a vajíčkami vyšľaháme do peny a zašľaháme lekvár a maslo. Pridáme múku, korenie a  sódu bikarbónu. Odložíme do chladu na 12 hodín. Vyvaľkáme a vykrajujeme rôzne tvary. Potrieť vajíčkom a piecť na 200 stupňov približne 8 minút.

Kto by chcel, môže aj ozdobiť… Poleva: 1 bielok, 200 g práškového cukru, lyžičku citrónovej šťavy – všetko vymiešať.

Medovníky sú mäkučké ihneď po upečení. Také vydržia aj na vzduchu celý čas.