Vo vodnom kúpeli rozpustite 250 g preosiateho práškového cukru, 4 lyžice medu, 4 vajcia, 100 g masla, lyžičku sódy bikarbóny, lyžičku mletej škorice a môžete pridať aj citrónovú kôru. Pridajte 600 g preosiatej hladkej múky a spracujte. Cesto je redšie a dosť lepivé, ale to je v poriadku. Najlepšie je pomôcť si vareškou. Cesto zabaľte do potravinárskej fólie a vložte na 24 hodín do chladničky.
Rozdeľte ho na dve časti. Každú časť vyvaľkajte, dobre potrite slivkovým džemom a posypte nadrobno nasekanými orechami a čokoládou /aspoň 60 % percentnou/, hrozienkami a nadrobno nakrájanými sušenými slivkami. Suroviny som nevážila, použila som ich „od oka“. Zviňte a potrite rozšľahaným vajíčkom. Preneste na plech vyložený papierom na pečenie a vložte do vyhriatej rúry na 200 stupňov. Pečte 5 minút, potom teplotu znížte na 150 stupňov a pokračujte v pečení približne 25 až 30 minút. Krájajte až vychladnuté.
Pridajte komentár ako prvý.