receptarik

Najskôr si vyšľahajte 400 ml šľahačkovej smotany a odložte do chladničky.

740 g marhúľ /prípadne broskýň  alebo iného ovocia, napr. jahôd, lesného ovocia, hrušiek, atď./ nakrájajte na malé kúsky a na panvici poduste spolu s 200 g kryštálového cukru a 2 lyžicami vody.

Medzitým si namočte do studenej vody 6 plátkov želatiny na približne 10 minút. Následne želatinu vyžmýkajte a metličkou ju vmiešajte do horúcich marhúľ. Nechajte takmer vychladnúť a zľahka primiešajte vyšľahanú šľahačku. Naplňte poháriky a vložte do chladničky stuhnúť.

Ozdobte čerstvými marhuľami, alebo poduste 300 g marhúľ spolu so 120 g kryštálového cukru a lyžicou vody. Nechajte vychladnúť a rozložte na mousse.