5 vajec, 1 šálku hladkej múky /použila som väčšiu šálku s objemom 350 ml/, 3/4 šálky kryštálového cukru, 1 citrón, 1 lyžicu nasekaného čerstvého rozmarínu a 3/4 šálky olivového oleja.
Najskôr si vyšľahajte sneh z bielkov, postupne pridávajte polovicu cukru.
Osobitne si vyšľahajte žĺtka so zvyšným cukrom, pridajte šťavu z citróna a olej. Postupne zašľahajte aj múku, citrónovú kôru a rozmarín. Nakoniec vmiešajte sneh z bielkov. Vylejte do formy vyloženej papierom na pečenie o priemere 24 cm. Navrch naukladajte marhule tak, aby vnútorná strana marhúľ bola otočená smerom hore. Celý koláč posypte necelými 2 lyžicami kryštálového cukru. Dajte piecť na 170-180 °C do vyhriatej rúry. Po asi 15 minútach prikryte koláč alobalom. Počas pečenia kontrolujte špajlou. Pred koncom pečenia alobal stiahnite. Po vychladnutí posypte práškovým cukrom.
Pridajte komentár ako prvý.