receptarik

Najskôr si upečte korpus: 3 bielka vyšľahajte takmer do tuha. Postupne pridávajte 95 g kryštálového cukru a 3 žĺtka. Vyšľahajte do peny. Pridajte 25 ml oleja a nakoniec 50 g preosiatej hladkej múky a 50 g zomletého maku. Premiešajte najskôr jemne stierkou  a nakoniec iba na pár sekúnd prešľahajte na najnižších otáčkach. Tortovú formu o priemere 20 cm vyložte papierom na pečenie. Pečte vo vyhriatej rúre na 180 °C. Nechajte vychladnúť, opatrne zrežte vrchnú časť, ktorú vyhoďte, odstráňte papier na pečenie a rozrežte na dve časti.

300 g mrazeného lesného ovocia poduste spolu s lyžicou vody a 2 lyžicami kryštálového cukru. Postačí dusiť cca max 10 minút. Nechajte vychladnúť a preceďte cez sitko tak, aby ste získali 1 dcl šťavy, v ktorej rozpustíte želatinu.

3 plátky želatiny ponorte do studenej vody a nechajte napučať 10 minút. Medzitým si vyšľahajte 200 ml smotany /40 %-ntná/, pridajte 250 mascarpone a 300 g Philadelphie. Tretinu krému odoberte a vmiešajte do neho 20 g mletého maku. Makový krém odložte do chladničky. Do dvoch tretín krému pridajte ovocie a premixujte. Nakoniec rozpustite želatinu v šťave z ovocia, ktorú ohrievajte iba do momentu, kým sa želatina nerozpustí. Tekutina nemá vrieť. Vmiešajte do krému.

Na dno formy vložte jeden plát korpusu, nalejte viac ako polovicu krému, položte druhý plát korpusu a navrstvite zvyšný krém. Dajte do chladničky vychladiť na niekoľko hodín /ideálne cez noc/. Po stuhnutí naneste navrch makový krém.