receptarik

135 g kryštálového cukru upáľte na karamel v hrnci s hrubším dnom /za stáleho premiešavania nechajte cukor úplne rozpustiť/. 125 m šľahačkovej smotany ohrejte. Karamel stiahnite z ohňa a prilejte smotanu. Vráťte na oheň a varte dovtedy, kým zmes nebude hladká a bez stvrdnutých častí karamelu. Nakoniec preceďte cez sitko pre prípad, aby vám tam nezostali malé kúsky karamelu.

Pridajte 125 g zmäknutého masla /pri izbovej teplote/, 100 g práškového cukru, 50 g nemletého maku, 100 g mletého maku a za hrsť sušených sliviek pokrájaných nadrobno. Premiešajte a varte maximálne 5 minút. Nechajte vychladnúť do momentu, kedy zmes začne tuhnúť. Trvalo mi to približne 30 minút.

Tortovú oblátku položte na plech a potrite polovicou zmesi, prikryte druhou oblátkou, na ktorú navrstvite druhú polovicu náplne. Vrch prikryte treťou oblátkou. Jemne pritlačte a prikryte papierom na pečenie, na ktorý položte plech alebo dosku a zaťažte /ja som použila tri balíky ryže:)/. Nechajte stuhnúť do druhého dňa a nakrájajte. Aby grilážky pôsobili krajšie a úhľadnejšie, okraje zrežte.