125 g čerstvého špenátu rozmixujte spolu so 175 ml slnečnicového oleja.
3 vajíčka izbovej teploty vyšľahajte so 150 g kryštálového cukru. Do zmesi vlejte rozmixovaný špenát s olejom, pridajte 300 g preosiatej tortovej múky spolu s 1 kypriacim práškom do pečiva, nastrúhanú kôru z 1 citróna a lyžicu citrónovej šťavy.
Vylejte do tortovej formy o priemere 22 cm vyloženej papierom na pečenie. Dajte piecť do vyhriatej rúry na 175 °C. Nechajte vychladnúť. Zrežte vrch korpusu, ktorý rozdrobte.
Vyšľahajte 400 ml 40 %-ntnej šľahačky spolu s 1 vanilkovým cukrom a 2 lyžicami práškového cukru /alebo podľa chuti/. Pridajte 250 g mascarpone. Krém naneste na korpus a celú tortu posypte rozdrobeným korpusom.
Pridajte komentár ako prvý.