400 g hladkej múky, 140 g mletého maku, 330 g masla, 140 g práškového cukru, štipku soli, 1 vajce, nastrúhanú kôru z 1 citróna, 1 lyžičku vanilkového extraktu, malinový džem, bielu čokoládu.
Všetky suroviny okrem džemu a čokolády spracujte /múku a cukor preosejte/, zabaľte do fólie a odložte na noc do chladničky. Na druhý deň vykrajujte kolieska alebo kvetinky. Rozložte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte vo vopred vyhriatej rúre na 160°C. Zlepujte černicovým džemom, ale môžete použiť aj hocijaký iný, aký máte. Bielu čokoládu /použila som 28 % – ntnú/ roztopte nad parou spolu s kúskom kakaového masla. Kolieska „pofŕkajte“ napríklad pomocou lyžice. Môžete tak urobiť ešte pred zlepovaním, aby ste nemali čokoládu cez vykrojený stred. Kolieska nechajte odležať do druhého dňa, aby zmäkli.
Pridajte komentár ako prvý.