150 g cukru dajte variť spolu so 40 ml vody. Nechajte vrieť dovtedy, kým tekutina nedosiahne 110 °C. Medzitým si vyšľahajte 110 g bielok /približne z 3 vajec/ spolu s 80 g kryštálového cukru /najskôr šľahajte bielka, do ktorých postupne pridávajte cukor/. Vriacu cukrovú vodu pomaly lejte do vyšľahaných bielkov. Šľahajte minimálne 10 minút tak, aby bol sneh tuhý. Pridajte 70 g preosiateho práškového cukru, 70 g mletých lieskových orechov a 70 g mandľovej múky. Plech na pečenie vyložte papierom na pečenie. Ja som laskonky nanášala pomocou cukrárskeho vrecka s malou hladkou špičkou, ale môžete použiť šablónu na laskonky. Dajte piecť do vyhriatej rúry na 120°C.
Pripravte si griláž: 60 g lieskovcov nasekajte a vysypte na plech vyložený papierom na pečenie. 90 g kryštálového cukru upáľte na karamel a zalejte ním lieskovce. Nechajte vychladnúť a rozmixujte.
90 g kryštálového cukru spolu so 60 g bielkov /približne z 2 malých vajec/ dajte nad paru. Ohrievajte tak, aby tekutina dosiahla 71 °C. Následne prelejte do misy a šľahajte pri nižších otáčkach. Postupne začnite zašľahávať 150 g zmäknutého masla nakrájaného na kúsky a otáčky zvýšte. Nakoniec prisypte rozomletú griláž. Krémom naplňte cukrárske vrecko s hladkou špičkou a nanášajte na laskonky. Ozdobte čokoládou.
Pridajte komentár ako prvý.