receptarik

Najskôr si upečte dva pláty lístkového cesta na obrátenom plechu. Pláty najskôr popichajte vidličkou a dajte upiecť do vyhriatej rúry na 200 °C. Po vychladnutí jeden plát rozkrájajte na štvorce.

Vyšľahajte 5 bielkov spolu so 150 g práškového cukru a 1 vanilkovým cukrom. Pol litra vody nechajte zovrieť spolu s 200 g kryštálového cukru. V 2 a 1/2 dcl vody si rozmiešajte 100 g maizeny a trochu žltej farby. Lepšie je použiť práškovú. Ja som použila gélovú a chytila mi na ružovo. Do vriacej cukrovej vody vlejte maizenu a za stáleho miešania uvarte hustú kašu. Ešte horúce vlejte do snehu a dobre prešľahajte. Vylejte ihneď na plát cesta. Keď krém vychladne, vyšľahajte si 1 alebo 2 šľahačky spolu s lyžicou práškového cukru /prípadne s vanilkou/ a rozotrite na krém. Navrch už iba poukladajte rozkrájaný druhý plát cesta a poprášte práškovým cukrom.