receptarik

V mise najskôr zmiešajte 60 g hrozienok, 60 g sušených marhúľ, 60 g brusníc, 70 g kandizovaných čerešní /všetko nakrájajte na menšie kúsky/, 4 lyžice nasekaných kešu orechov, 4 lyžice nasekaných pistácií, 2 lyžice nastrúhanej citrónovej kôry, 2 lyžice nastrúhanej pomarančovej kôry, 2 lyžice pomarančového džemu, 1 lyžicu citrónovej šťavy, 2 lyžice vychladnutého čaju Earl grey a štipku soli. Dobre premiešajte a vysypte do dózy. Nechajte odležať do druhého dňa /cez noc/.

Na druhý deň vymiešajte 225 g masla izbovej teploty, 65 g práškového cukru, 60 g trstinového cukru, 280 g preosiatej hladkej múky a 50 g maizeny. Ideálne je použiť robot. Cesto bude sypkejšie. Pridajte zmes zo sušeného ovocia a zapracujte už iba rukami. Vytvarujte dva valce, uložte na podložku jemne posypanú múkou a zabaľte do potravinárskej fólie. Vložte do chladničky na 2 hodiny. Po stuhnutí nakrájajte ostrým nožom na kolieska o hrúbke približne 1 – 1,5 cm. Ukladajte na plech vyložený papierom na pečenie. Pečte vo vopred vyhriatej rúre na 160 °C. Keksíky nechajte odležať do druhého dňa.