5 bielkov si vyšľahajte do polotuha, postupne pridávajte 150 g kryštálového cukru a neskôr aj 5 žĺtkov. 140 g polohrubej múky, 10 g kakaa a lyžičku prášku do pečiva preosejte do vyšľahanej zmesi a jemne už iba vmiešajte stierkou. Vylejte na plech vyložený papierom na pečenie o priemere 35 x 40 cm. Dajte piecť do vyhriatej rúry na 180 °C.
Medzitým si dajte zovrieť 100 ml vody. Vypnite a rozmiešajte v nej 2 lyžice instantnej kávy a 3 lyžice kryštálového cukru. Nechajte vychladnúť.
Biskvit po upečení nechajte mierne vychladnúť. Oddeľte papier na pečenie a ihneď aj s papierom stočte /vychladnutý by vám popraskal/. Nechajte vychladnúť. Po vychladnutí zúbkovým nožom jemne zrežte vrchnú časť. Inak by sa vám krém oddeľoval od biskvitu. Potrite ho vychladnutou kávou /pomocou maslovačky/.
Vyšľahajte si 200 ml šľahačky /40 % -ntná Kunín/ spolu s 3 lyžicami práškového cukru a 1 vanilkovým cukrom, z ktorej si ale najskôr odoberte 3 lyžice a odložte /ešte pred šľahaním/. Množstvo cukru alebo vanilky je na vás. Pridajte mascarpone, do ktorého ste predtým primiešali 2 lyžice instatnej kávy rozpustenej v troche vody.
3 plátky želatiny si nechajte napučať vo vode. Vyžmýkajte a vo vodnom kúpeli si želatinu rozpustite spolu s odloženými 3 lyžicami šľahačky. Zašľahajte do krému. Ak by bol krém málo tuhý, vložte ho iba na pár minút do chladničky a až potom rozotrite na biskvit. Stočte a vložte do chladničky aspoň na 4 hodiny. Posypte práškovým cukrom.
Pridajte komentár ako prvý.