Tento recept som nestihla odfotiť lepšie, ale je výborný 🙂
Čerstvého kapra si na noc namočte do mlieka a uložte prikrytého do chladničky. Na druhý deň mlieko zlejte, kapra umyte a osoľte z vonkajšej a aj vnútornej strany.
Zemiaky nakrájajte na hrubšie kolieska, posypte rascou, osoľte a polejte olivovým alebo slnečnicovým olejom. Premiešajte. To isté urobte aj so zeleninou: 2 väčšie mrkvy, 2 petržleny, kúsok zelera a jednu menšiu cibuľu nakrájajte a takisto osoľte, posypte rascou a polejte olejom.
Plech vyložte alobalom. Zo špajdlí urobte mriežku – 6 až 8 kusov špajdlí uložte cez seba po dĺžke a šírke. Položte na ne kapra. Takto sa Vám kapor neprilepí na alobal. Kapra posypte korením na ryby. Z jednej strany rozložte zemiaky a z druhej zeleninu. Podlejte s približne 150 ml vody. Na všetko rozložte zopár plátkov masla.
Dajte piecť do rúry vyhriatej na 250 °C. Pri tejto teplote kapra pečte najskôr 10 minút. Potom teplotu znížte na 200 °C a pečte asi 30 minút. Potom kapra otočte, posypte korením na ryby, premiešajte aj zeleninu a zemiaky a dopekajte opäť 30 minút.
Pridajte komentár ako prvý.