Najskôr si upečte 2 pláty lístkového cesta. Použila som kupované už rozvaľkané. Uložte ho aj s papierom na pečenie na plech otočený naopak a popichajte dobre vidličkou. Upečte na 180 °C vo vopred vyhriatej rúre.
5 bielkov vyšľahajte spolu so 1/4 lyžičkou soli. 5 žĺtok vyšľahajte spolu so 150 g práškového cukru a 1 vanilkovým cukrom. Pridajte 100 g zomletých vlašských orechov, 4 vrchovaté lyžice polohrubej múky a pol prášku do pečiva. Po častiach vmiešajte stierkou sneh z bielkov. Vylejte na plech /rozmer približne 28 x 40 cm/ vyložený papierom na pečenie a vložte do rúry vyhriatej na 200°C. Ideálne je ihneď po upečení opatrne zrezať zúbkovým nožom vrchnú časť /-spečený „povlak“. Treba to robiť pri biskvitoch vždy. Inak by sa vám od biskvitu odlepoval krém/. Biskvit po vychladnutí orežte presne na rozmer plátu lístkového cesta.
400 ml mlieka dajte variť spolu so 150 g kryštálového cukru a 1 vanilkovým cukrom. V 100 ml mlieka rozmiešajte 80 g maizeny a vlejte do vriaceho mlieka. Nechajte takmer vychladnúť a zašľahajte 250 g masla. Môžete pridať aj lyžičku vanilkovej esencie.
Na spodný plát lístkového cesta rozotrite polovicu krému, na ktorý prenesiete spolu s papierom na pečenie orechový biskvit a až následne papier stiahnite dolu. Biskvit potrite druhou polovicou krému a vrch prikryte druhým plátom lístkového cesta. Nechajte odležať v chladničke približne 3 hodiny a až potom nakrájajte a posypte práškovým cukrom.
Pridajte komentár ako prvý.