Najskôr si rozmixujte 200 g maslových sušienok /ja používam sušienky Club od Sedity. Podľa mňa sú najlepšie na nepečené torty so sušienkovým základom/. V tomto prípade som použila karamelové, ale môžete aj obyčajné. 100 masla rozpustite a zmiešajte so sušienkami. Tortovú formu o priemere 23 cm vyložte papierom na pečenie, vysypte sušienky a lyžicou dobre popritláčajte a uhlaďte. Vložte minimálne na 30 minút do chladničky.
8 plátkov želatiny si nechajte napučať v studenej vode. 300 ml šľahačky vyšľahajte spolu s 3 lyžicami práškového cukru a 2 vanilkami /množstvo cukru závisí od Vašej chuti/. Pridajte 250 g mascarpone a 250 g ricotty. 100 ml šľahačky zohrejte /nemá vrieť/. Vyžmýkajte želatinu a rozpustite v šľahačke. Vlejte do krému a potom vylejte na sušienkový základ. Znovu vložte do chladničky na 3 hodiny.
Pripravte si jahodové pyré: mrazené jahody poduste spolu s 3 lyžicami kryštálového cukru. Môžete použiť aj čerstvé jahody /tie už nemusíte dusiť/. Tyčovým mixérom jahody rozmixujte.
Znovu si nechajte napučať želatinu. Množstvo plátkov závisí od toho, aký je objem jahodového pyré. Na každých 100 ml použite 1 plátok želatiny. Vyžmýkajte ju a rozpustite v ešte teplom pyré. Vylejte na vrch torty a dajte chladiť minimálne na 4 hodiny.
Pridajte komentár ako prvý.