receptarik

 

Korpus:

Najskôr vyšľahajte 4 bielky, postupne pridávajte 90 g práškového cukru.

Osobitne vyšľahajte 4 žĺtky, 30 g práškového cukru, 100 g zmäknutého masla, 1 vanilkový cukor, 1 škoricový cukor, štipku soli. Postupne pridajte 100 g mletého maku, 70 g hladkej múky, lyžičku prášku do pečiva a sneh z bielkov. Dajte piecť na 180 °C do tortovej formy /priemer 24 cm/. Po vychladnutí mierne zrežte vrch.

Krém:

Rozmixujte 300 g jahôd tyčovým mixérom.

5 plátkov želatiny namočte do studenej vody a nechajte napučať. Po 10 minútach ju rozpustite v 1 dcl horúceho mlieka.

250 ml šľahačky vyšľahajte spolu s 1 vanilkovým cukrom a práškovým cukrom podľa chuti, pridajte 1 kyslú smotanu, 250 g ricotty a rozmixované jahody. Pomaly zašľahávajte aj rozpustenú želatinu. Vylejte na korpus a vložte do chladničky na noc.