receptarik

Na výrobu týchto nanukov som použila formičky od výrobcu jednej známej talianskej značky, ktoré sú naozaj skvelé, ale vy môžete použiť formy, na aké ste zvyknutí.

Budete potrebovať: 400 g jahôd, 200 ml šľahačky, 350 ml mlieka, 160 g kryštálového cukru a 1 vanilkový cukor.

Najskôr si tyčovým mixérom vymixujte jahody.

Mlieko ohrejte a rozpustite v ňom cukor. Pridajte šľahačku a rozmixované jahody a všetko metličkou premiešajte. Nalejte do formičiek a dajte zamraziť. Ideálne cez noc. Zamrazené nanuky vyberte z formičiek a polejte čokoládou /ja som použila bielu čokoládu Callebaut, do ktorej som pridala na 100 g/10 gramov kakaového masla/. Nanuky uložte do dózy a znovu vložte  do mrazničky, nakoľko zmrzlina sa pod čokoládou mierne roztopí /tým, že čokoláda je teplá/ a ak by ste ich konzumovali ihneď, čokoláda by sa vám zošmykla a zmrzlina tiekla.