Recept na biskvit, ktorý tu uvádzam, mám od mojej babky, ktorá podľa neho celý život piekla zákusky na svadby, atď.. Vždy iba obmieňala krémy. Na jeho prípravu budete potrebovať:
5 vajec, 150 g kryštálového cukru, 150 g polohrubej múky, štipku prášku do pečiva. Najskôr si vyšľahajte bielky, do snehu postupne prišľahávajte cukor a potom aj žĺtky. Nakoniec metličkou zľahka primiešate múku s práškom do pečiva. Vylejte na plech vyložený papierom na pečenie s vnútorným rozmerom približne 40 x 33 cm a dajte piecť do vyhriatej rúry na 180°C. Po upečení nechajte mierne vychladnúť a následne zúbkovaným dlhým nožom opatrne zrežte vrchnú časť a ihneď zrolujte aj spolu s papierom /ak by ste to urobili neskôr, biskvit vám popraská/.
Pripravte si jahody alebo maliny: roztlačte ich vidličkou /alebo použite ponorný mixér/ a mierne prepasírujte cez sitko, aby ste ich zbavili prebytočnej tekutiny. Môžete použiť aj mrazené, ktoré podusíte a znovu roztlačíte a prepasírujete.
Krém: vyšľahajte si 200 ml šľahačky spolu s 90 g práškového cukru a 1 vanilkovým cukrom. Pridajte 1 mascarpone a 100 g jemného tvarohu. Nešľahajte dlho, aby ste krém neprešľahali. Stačí iba krátko, aby sa suroviny spojili.
Biskvit si rozviňte, potrite trochou jahodového alebo malinového džemu, nasleduje krém, na ktorý v tenkej vrstve rozotriete jahody alebo maliny. Biskvit stočte a môžete poliať bielou čokoládou, alebo iba posypete práškovým cukrom. Vložíte do chladničky aspoň na tri hodiny zachladiť.
Pridajte komentár ako prvý.