receptarik

5 veľkých jabĺk zbavte šupky a nahrubo nastrúhajte.

5 vajíčok vyšľahajte spolu s 200 g kryštálového cukru do penista. Pridajte 1,5 dcl oleja. Stierkou vmiešajte 300 g preosiatej hladkej múky, v ktorej ste rozmiešali 1 kypriaci prášok do pečiva a lyžičku mletej škorice. Nakoniec primiešajte postrúhané jablká. Vylejte na plech /použila som rozmer 33 x 24 cm, ale môžete použiť aj o trošku väčší/ vyložený papierom na pečenie a dajte piecť do vyhriatej rúry na 180 °C. Vrch korpusu jemne zrežte a vyhoďte.

200 g kryštálového cukru si upáľte na zlatisto-hnedú farbu, stiahnite z ohňa a prilejte 130 ml šľahačky. Znovu dajte na oheň. Povarte a po vypnutí vmiešajte pol lyžičky soli. Preceďte cez sitko a nechajte vychladnúť.

Polovicu karamelu /môžete aj o niečo viac/ prešľahajte s 250 g mascarpone. 200 ml šľahačky vyšľahajte s lyžicou práškového cukru a pridajte mascarpone s karamelom. Prešľahajte už iba krátko. Krém naneste na korpus a prelejte zvyškom karamelu. V prípade, že je príliš hustý, pridajte do neho 3 lyžice šľahačky. Množstvo závisí od toho, aká je hustota karamelu. Vložte do chladničky na dve hodiny a až potom nakrájajte.