Pri tomto koláči som použila rovnaký recept ako na jablkové rezy. Rozdiel je iba ten, že som ho piekla v tortovej forme o priemere 26 cm.
Na cesto potrebujete: ½ kg hladkej múky 00, 150 g masla, 200 g práškového cukru, 1 vajce, trošku mlieka /približne 0,5 dcl/, 1 prášok do pečiva a 1 škoricový cukor.
Všetky suroviny spracujte /okrem škoricového cukru/ a rozdeľte na dve časti. Obidve cestá vyvaľkajte. Približne 5 veľkých jabĺk /zbavených šupky/ nastrúhajte na hrubom strúhadle, vytlačte z nich prebytočnú tekutinu a premiešajte so škoricovým cukrom.
Prvé cesto uložte do formy vystlanej papierom na pečenie tak, aby okraj prečnieval do výšky asi 1,5 cm, rovnomerne rozložte nastrúhané jablká. Prikryte druhým plátom cesta, okraje pozatláčajte vidličkou. Vykrojte si formičkou srdiečka zo zvyšného cesta a uložte po celom obvode . Pečte na 180 °C. Ak by koláč „horel“, prikryte ho alobalom. Po vychladnutí posypte práškovým cukrom. Nechajte koláč odležať do druhého dňa.
Pridajte komentár ako prvý.