Tieto jablkové rezy robila ešte moja mama. Recept mám po nej. Najchutnejšie sú na druhý deň, keď trošku odležia.
Na cesto potrebujete: ½ kg hladkej múky 00, 150 g masla, 200 g práškového cukru, 1 vajce, trošku mlieka /približne 0,5 dcl/, 1 prášok do pečiva a 1 škoricový cukor.
Všetky suroviny spracujte /okrem škoricového cukru/ a rozdeľte na dve časti. Obidve cestá vyvaľkajte. 6 až 7 veľkých jabĺk /zbavených šupky/ nastrúhajte na hrubom strúhadle, vytlačte z nich prebytočnú tekutinu a premiešajte so škoricovým cukrom.
Prvé cesto uložte na plech vystlaný papierom na pečenie /použite plech s rozmerom približne 35 x 25 cm/, rovnomerne rozložte nastrúhané jablká. Prikryte druhým plátom cesta. Pečte na 180 °C. Po vychladnutí posypte práškovým cukrom.
Pridajte komentár ako prvý.