receptarik

300 g kryštálového cukru rozpustite v hrnci s hrubým dnom. Cukor musí byť hnedý. Pridajte 250 masla. Keď sa maslo rozpustí, vlejte 1 Salko a nechajte všetko zovrieť. Hmotu treba neustále miešať. Stane sa, že sa suroviny dobre nespoja. V tom prípade ich môžete na záver premixovať tyčovým mixérom. Pridajte 250 g mletých orechov a natierajte na tortové oblátky /ja som použila 6 kusov oblátok/. Preložte na plech. Na grilážky si položte ďalší plech, ktorý zaťažte. Knihami alebo cukrom, atď.. V mojom prípade to bolo 5 kg 🙂 Takto zaťažené nechajte aj 12 hodín. Nakrájajte a konce môžete namáčať do čokolády /vo vodnom kúpeli si rozpustite 100 g  70 % – ntnej čokolády spolu s 10 g kakaového masla/.