receptarik

Gazpacho je studená osviežujúca polievka, ktorá pochádza zo španielskej Andalúzie. Receptov na prípravu je veľa…

Pripravte si 600 g rajčín /ktoré môžete spariť a zbaviť šupky a aj  jadierok/, jednu šalátovú uhorku, ktorú takisto zbavte jadierok, 1 cibuľu, 4 strúčiky cesnaku – všetky suroviny si nakrájajte na menšie kúsky. Pridajte 200 ml vody a rozmixujte tyčovým mixérom. Pridajte 2 lyžičky soli, mleté čierne korenie, 6 lyžíc olivového oleja, 1 lyžicu vínneho octa, 3 lyžice strúhanky. Strúhanka nemusí byť. Alebo ju naopak môžete nahradiť kúskom staršieho chleba, ktorý si najskôr namočte do vody, vyžmýkajte a rozdrobte /rozmixujte ho spolu so zeleninou/. Takisto môžete pridať 2 červené papriky + 1 zelenú. Alebo vodu môžete vynechať. Suroviny, ktoré použijete, sú iba na Vás. Nechajte vychladiť v chladničke aspoň 3 hodiny. Ozdobte bazalkou, prípadne s kúskami opečeného chleba nakrájaného na kocky.