Neviem, ako presne nazvať tieto koláčiky. V pôvodnom recepte bol názov „Božie milosti“, niekto by však mohol oponovať, že pravý recept je iný /aj napriek tomu, že na internete je ich veľa a sú rôzne/. Niektorí by ich nazvali asi aj fánkami, ale tieto sa nesmažia, koláčiky sa pečú. A teda sú asi o niečo zdravšie:))
Na ich prípravu budete potrebovať:
400 g hladkej múky, 250 g masla, 250 g kyslej smotany, 2 žĺtka, štipku soli. Všetky suroviny spracujete, zabaľte do potravinárskej fólie a vložte na noc do chladničky.
Plech vyložte papierom na pečenie, ktorý posypte práškovým cukrom. Cesto si natenko rozvaľkajte /pri pečení sa mierne nadvihne/. Radielkom vykrajujte obdĺžniky, do stredu ktorých narežte dva pásiky. Uložte na plech a posypte ich kryštálovým cukrom. Dajte piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov. Sú dobré aj samotné, no môžete ich podávať aj s džemom.
Pridajte komentár ako prvý.