receptarik

Najskôr spracujte cesto:

3 vajcia vidličkou rozšľahajte spolu so 150 g kryštálového cukru a 120 g oleja. 500 g hladkej múky zmiešajte s pol práškom do pečiva a pridávajte riedku zmes.

3 – 4 veľké jablká zbavte šupky a nakrájajte na kúsky. Premiešajte spolu s 2 lyžicami kryštálového cukru, šťavou z pol citróna a trochou mletej škorice. Pridajte 100 g hrozienok. Tortovú formu o priemere 26 cm vyložte papierom na pečenie. Jednu polovicu cesta rozvaľkajte a preneste do formy. Okraje majú byť asi 3 cm  do výšky. Potrite 2 lyžicami marhuľového džemu a navŕšte jablká. Prikryte druhou časťou rozvaľkaného cesta , zrežte prečnievajúce okraje a zatlačte najskôr prstami a potom vidličkou. Vrch popichajte vidličkou. Dajte piecť do vyhriatej rúry na 180 °C.