300 g hladkej múky a 8 gramov prášku do pečiva preosejte. Pridajte 100 g kryštálového cukru, 100 g oleja, 2 vajcia, nastrúhanú kôru z 1 citróna alebo 1 lyžičku citrónovej arómy. Vypracujte cesto, zabaľte do fólie a nechajte odpočívať v chladničke minimálne 30 minút.
Medzitým si pripravte náplň: 2 vajcia vyšľahajte spolu so 100 g kryštálového cukru, 1 vanilkovým cukrom a 1 lyžičkou vanilkovej arómy. Pridajte 150 g pomletých orechov a 100 g šľahačky.
Koláčovú formu /ja používam sklenenú/ o priemere 23 cm vytrite maslom. Cesto ešte raz prepracujte a rozvaľkajte na kruh väčší ako je priemer formy tak, aby cesto siahalo do výšky približne 3 cm. Nožíkom ho orežte tak, aby malo rovnakú výšku a vylejte naň náplň. Dajte piecť do vyhriatej rúry na 180 °C. Po pár minútach vám náplň bude „horieť“, preto koláč prikryte alobalom. Počas pečenia skúšajte špajdľou. Posledných 10 minút dopečte odokryté. A hoci sa bude zdať stred stále nedopečený, po vychladnutí stuhne. Ideálne je nechať crostatu odležať do druhého dňa.
Pridajte komentár ako prvý.