160 g studeného masla rýchlo spracujete rukami spolu s 80 g kryštálového cukru a 80 g trstinového cukru. Ak máte mixér, môžete použiť ten. Pridajte 150 g preosiatej hladkej múky, 150 g pohánkovej múky, 1 vajíčko, 1 žĺtok, štipku soli a lyžičku prášku do pečiva. Uložte do chladničky na minimálne 2 hodiny.
Koláčovú formu /priemer približne 23 cm/ vytrite maslom. Cesto iba krátko premieste rukami. Odložte si tretinu cestu a zvyšok vyvaľkajte na priemer o 3 cm väčší ako je priemer formy. Vložte do formy a boky urovnajte. Popichajte vidličkou a nahrubo potrite jahodovým alebo malinovým džemom. Z cesta, ktoré ste si odložili, radielkom nakrájajte pásiky a poprekladajte cez seba. Dajte piecť do vyhriatej rúry na 180 °C. Po vychladnutí zabaľte do potravinárskej fólie a nechajte odležať do druhého dňa.
Pridajte komentár ako prvý.