receptarik

Preosejte 400 g hladkej múky spolu s 8 g prášku do pečiva a štipkou soli a premiešajte. Pridajte 200 g kryštálového cukru /použila som trstinový/, 3 žĺtka, 1 vajíčko, 200 g studeného masla a lyžicu pomarančovej alebo citrónovej kôry. Vypracujte cesto, zabaľte do fólie a uložte minimálne na 2 hodiny do chladničky. Po vytiahnutí premieste a rozdeľte na 2 časti.

Obidve časti vyvaľkajte, pričom jednu z nich vyvaľkajte o 1 cm širšiu ako je priemer formy. Tortovú formu o priemere 23 cm vyložte papierom na pečenie. Väčší plát cesta preneste do formy a popichajte vidličkou. Na cesto naneste pomarančový džem. Ak nemáte pomarančový, môžete použiť marhuľový alebo jahodový. Prikryte druhým plátom cesta, z ktorého najskôr vykrojte srdiečka. Okraje utlačte vidličkou. V prípade, že vám zostalo zvyšné cesto, môžete ho použiť na mini crostaty, ktoré upečte vo formičkách na tartaletky. Dajte piecť do vyhriatej rúry na 180 °C. Ak by vám koláč „horel“, prikryte ho alobalom.