receptarik

Najskôr si dajte ohriať 600 ml smotany na šľahanie. Iba ohriať, nemá vrieť. Pridajte semienka z vanilkového struku a samotný struk, ktorý po 10 minútach vyberte. V prípade núdze môžete použiť 1 vanilkový cukor.

Zatiaľ si metličkou vymiešajte 6 žĺtkov spolu s 90 g kryštálového cukru. Pomaly pridávajte šľahačku a stále miešajte. Prípadnú penu odoberte lyžicou a nalejte do misiek.

Rúru si vyhrejte na 130 °C. Do hlbšieho plechu vložte misky. Vlejte horúcu vodu, ktorá má siahať približne do 2/3 výšky misiek a v tomto vodnom kúpeli pečte dovtedy, kým nebude krém chytať jemne zlatú farbu. Nechajte vychladnúť a vložte do chladničky aspoň na 6 hodín. Potom povrch posypte trstinovým cukrom a následne použite flambovaciu pištoľ, aby vám cukor skaramelizoval. Môžete podávať s jahodami.