Najskôr si najemno nastrúhajte 200 g 60 % -ntnej čokolády. 150 g mandlí zalejte vriacou vodou, 10 minút nechajte odstáť a následne zbavte šupky. Dobre osušte a rozmixujte. 50 g vlašských orechov nasekajte nahrubo. Všetko spolu zmiešajte + pridajte 2 lyžice kakaa a štipku soli.
5 bielkov vyšľahajte a pridajte postupne 40 g kryštálového cukru. 5 žĺtkov vyšľahajte spolu s 80 g kryštálového cukru. Vmiešajte sypkú zmes a 100 g rozpusteného masla. Nakoniec po častiach primiešajte sneh z bielkov.
Tortovú formu o priemere 23 cm vyložte papierom na pečenie, vylejte cesto a dajte piecť na 180 stupňov do vyhriatej rúry. Po vychladnutí posypte práškovým cukrom.
Pridajte komentár ako prvý.